Digitalisering

Vandaag speelt Digitalisering (ICT, Internet, Data) een rol in bijna alle aspecten van het dagelijks leven. 
Er is sprake van een ware Digitalisering-tsunami: de technologische, sociale en procesveranderingen, -verbeteringen
en -vernieuwingen buitelen over elkaar heen. Digitalisering biedt de mogelijkheden om de samenwerking tussen organisaties en zowel hun leveranciers als hun klanten veel efficiënter, sneller en effectiever maken. 
Welke ambities heb je en weet je al wat je wilt doen?
Een Digitaliseringsproject tot een goed einde brengen is niet eenvoudig. En hoe begin je eigenlijk?

Digitalisering kan een positieve bijdrage leveren aan de werknemerstevredenheid. Denk aan flexibel – en op afstand werken in de cloud en daarmee samenwerking tussen werknemers stimuleren. Een gebruiksvriendelijke interface van tools en platforms is ook heel belangrijk. Werknemers raken gefrustreerd als zij ongelukkig zijn met de beschikbare tools om hun taken uit te voeren. 

Duurzaamheid
De grote behoefte aan Duurzaamheid en de noodzaak om efficiënter gebruik te maken van grondstoffen, materialen en ruimte, leidt tot verdere Digitalisering. Dat zien we in de industrie, bouw, zorg, maar ook hoe men onderling samenwerkt, ontwerpt en invulling geeft aan de Duurzaamheidsambities.

Hulp bij inspelen op digitalisering
Je weet al wat er zich afspeelt. Je kent de spelers, hun belangen, en wat hun ambities zijn?
Dan help ik je graag om daar op in te spelen, door te gaan Richten: Hoe kom ik nu van A naar B? En dan heel praktisch!

Weet je nog niet wat er zich afspeelt. Ken je de spelers, hun belangen, en wat hun ambities zijn niet?
Ik help je graag om dit goed in beeld te krijgen. Hierbij maak ik graag gebruik van mijn kennis, ervaringen én mijn netwerk.

Met menselijke maat
Te vaak is er weinig afstemming tussen de IT-afdeling en andere bedrijfsonderdelen. Op het gebied van samenwerking binnen – én buiten de organisatie is meestal wat te winnen.
Door onderlinge samenwerking te stimuleren, kennis te delen en eenheid te creëren ontstaat er ook meer begrip voor elkaar. Begrip dat leidt tot een hechter bedrijf en groei op het gebied van Digitalisering.

Maar dan: hoe houd je de neuzen van allerlei interne en externe stakeholders dezelfde kant op? Pak je het project lean, agile of via de waterval -methode op? Hoe ga je om met weerstand? Hoe verander je gedrag daadwerkelijk? Hoe borg je innovaties?
Op deze vragen zijn meerdere antwoorden mogelijk. Kan je kiezen welke oplossingen het beste bij jou en jouw organisatie passen? Ik kan je daar bij helpen.

Zoek me gerust op…